Wiosenny gulasz warzywny

Nieco podkręcona wersja lecza lub francuskiego ratatouille. Skorzystałam z dostępnych warzyw i podkręciłam smak wędzoną papryką i kminem rzymskim. Smakuje wyśmienicie. Spróbujecie?
Składniki dla 3-4 osób:
1 cukinia,
5-6 szparagów,
4 pieczarki,
200 ml passaty pomidorowej,
1 mała cebula,
1 ząbek czosnku,
3 łyżki oliwy,
1 łyżeczka papryki wędzonej,
1 łyżeczka kminu rzymskiego,
sól,
Ewentualnie: 0,5 szklanki wody;
Warzywa pokrój na kawałki, może być kostka albo półplasterki. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę , czosnek i przyprawy. Lekko podsmaż. Dołóż pozostałe warzywa, dolej pasattę i duś około 12-14 minut na małym ogniu. Pamiętaj, by warzywa zostały lekko chrupiące. Jeśli potrawa jest za gęsta możesz dodać wodę.
Podawaj z pieczywem lub np. kaszą.