Ucieraniec z owocami

Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie. Idealne do herbaty. Coś w stylu biszkoptu, ale bez ubijania białek i brudzenia tysiąca naczyń. Zapraszam do spróbowania. Chrupkie z zewnątrz i lekkie, owocowe w środku.
Składniki na blaszkę 20x15cm:
200 g masła,
200 g mąki pszennej,
40 g mąki ziemniaczanej,
3 jajka,
100 g cukru muscovado (może być zwykły, wtedy kolor nie będzie tak intensywny),
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli,
300 g owoców (maliny, borówki, truskawki itp.),
Utrzyj miękkie masło z cukrem, dodawaj po 1 jajku i mieszaj. Następnie przesiej mąki i proszek. Dodaj sól. Przełóż całość do blaszki, na górę wysyp owoce. Piecz ok 40 minut, aż na górze utworzy się skorupka, a ciasto w środku będzie zwarte.