Prosta sałatka II

Awokado jeść warto. Wie to każdy, kto je lubi i korzysta. Działa dobrze na nasz organizm, ma zdrowe dla nas tłuszcze, jest bogate w witaminy i antyutleniacze. Jest jedno ale, żeby je wyprodukować potrzeba dużo wody, bo to roślina strasznie żarłoczna na wodę. W dzisiejszych czasach, kiedy tak wiele rzeczy proponuje nam się ograniczać i z wielu rezygnować dla kondycji planety i nas samych może nie jest to „poprawny” przepis. Nie dajmy się jednak zwariować. Jeśli zjecie taka sałatkę raz na jakiś czas, to myślę, że będzie to całkiem w trendach i w myśl zasady: jem świadomie. Zachęcam zatem do spróbowania.
Składniki na 2 porcje:
1 awokado,
1 duży pomidor,
listki kolendry;
Na sos:
1/3 szklanki soku z ananasa (lub wody z puszki z ananasa),
4 łyżki oliwy z oliwek,
szczypta soli,
sok z 1 limonki;
Warzywa pokrój na mniejsze części. Zrób sos, polej nim sałatkę, posyp posiekanymi listkami kolendry.