Najłatwiejsze szparagi

smakuję - patrzę - wymyślam

Najłatwiejsze szparagi

2 składniki plus podstawowe przyprawy i macie wspaniałą przekąskę lub bazę pod bardziej rozbudowane danie. Możecie dodać jajko sadzone, jajko w koszulce, albo po prostu kilka młodych ziemniaków i gotowe.

Składniki dla 2 osób:

1 pęczek szparagów,

4 plastry szynki prosciutto,

1 łyżeczka cukru,

sól,

pieprz do smaku;

Do gotującej się wody z solą i cukrem włóż szparagi pozbawione zdrewniałych końcówek. Gotuj około 5 minut w zależności od grubości). Szparagi zawiń w szynkę, połóż na chwilę na ciepłej patelni, by szynka uwolniła aromat i zajadaj.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *