Kawa po koreańsku

smakuję - patrzę - wymyślam

Kawa po koreańsku

Kawusia na tygodnie kryzysu. Kryzys tłuszczu podejrzewam nam nie grozi, ale cóż, coś trzeba robić w tym zamknięciu, to to jemy i pijemy, a z tyciem powalczymy potem 😉

Składniki na 2 porcje:

2 łyżki kawy rozpuszczalnej,

2 łyżki brązowego cukru,

2 łyżki gorącej wody,

200-240 ml mleka (w zależności od preferencji co do intensywności kawy),

Ubij cukier, z wodą i cukrem za pomocą trzepaczki na lekką piankę, aż zmieni kolor na mleczno-brązowy. Wlej mleko do szklanek, na wierzch wyłóż masę kawową za pomocą łyżki i podawaj.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *