Chałka wytrawnie

Coś, co powstaje w kilka minut i dla czego mój syn porzucił inne śniadania – chałka z musem z wątróbki i kilkoma dodatkami. Zrobicie bez problemu.
Składniki na 4 kromki:
4 kromki chałki,
3 łyżki klarowanego masła,
0,5 gruszki,
2 łyżki orzechów piniowych,
4 łyżeczki serka koziego do smarowania,
2 łyżki miodu
Gruszkę pokrój w plasterki, podsmaż na 1 łyżce masła. Na drugiej patelni rozgrzej pozostałe masło, podsmaż na złoto kromki, obok wysyp orzeszki do podprażenia. Na chałce nakładaj mus z wątróbki, na to gruszkę i ser, całość posyp orzechami i polej miodem.
Porady:
- mus zrobisz z podsmażonej i uduszonej z winem i cebulką wątróbki, następnie zblendowanej, ze śmietanką 30 % i masłem na krem,
- możesz użyć innych orzechów
- wersja z serem pleśniowym typu brie też będzie znakomita